Tren bilet fiyatları ve PTT hizmetlerine bugünden itibaren yüzde 20 zam yapıldı

Son olarak köprü ve otoyolların geçiş ücretlerine zam yapıldıktan sonra bir zamda tren bilet fiyatlarıyla PTT hizmetlerine geldi. Yeni zam tarifesi ise yüzde 20 olarak belirlendi.

Tren bilet fiyatları ve PTT hizmetlerine bugünden itibaren yüzde 20 zam yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yüzde 20 oranında yapılan zam sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'da tren bilet fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Bakanlığa bağlı ve ilgili genel müdürlükler tarafından sunulan tüm hizmetlerin yüzde 20 oranında bir zamlandığı duyuruldu.

Buna göre TCDD' ye bağlı hızlı ve konvansiyel taşımacılıkta Ankara-İstanbul'a arası ulaşım 71 liradan 85 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca,Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren biletleride zamla birlikte 31 TL'den 37,50 TL'ye yükseltilmiş oldu. 26,50 TL olan indirimli bilet fiyatları ise yüzde 20 zamla birlikte 32 TL olarak belirlendi. Ulaşım fiyatlarında ki artış ile birlikte PTT hizmetlerinede zam uygulandı. Gönderilere uygulanan yüzde 20 oranında uygulanan zam PTT'de bugünden itibaren başlamış oldu.

 

Net Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER