Trump'ın tehditlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan sert yanıt

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptığı açıklamalar ve tehditlere karşı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan sert yanıt geldi. Türkiye'nin tehditlerle hareket etmeyeceğini söyleyen Oktay, Türkiye'nin kendi yolunu belirleyececeği vurgusunu yaptı.

Trump'ın tehditlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan sert yanıt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreninde bir konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmasında eğitim ve öğretimle ilgili önemli açıklamalarda bulunduktan sonra ABD Başkanı Trump'ın Türkiye hakkında yaptığı açıklamalar ile ilgili konuştu ve Dünya'ya net mesajlar verdi.

Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan operasyondan dolayı Türkiye'ye ekonomik tehditte bulunan ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarına karşı bir yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye tehditlerle hareket etmez" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay,konuşmasında "Uluslararası camiaya mesajımız nettir; Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir. Söz konusu Türkiye'nin güvenliği olduğunda Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi Türkiye kendi yolunu kendi belirler kendi göbeğini kendisi keser" diye konuşarak amaçlarının sadece Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeyi oluşturmak olduğunu kaydetti. 
 

Net Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER