'Hamas savaşa hazır, İsrail ordusu kaybeder'

Rus ordusunun Güney Askeri Bölgesi'nin eski komutan yardımcısı Andrey Viktorovich Gurulev, Hamas'ın yüzde yüz hazır olduğunu; düzenleyeceği bir kara operasyonunda İsrail'in kaybetmeye mahkum olduğunu belirtti.

'Hamas savaşa hazır, İsrail ordusu kaybeder'

Rusya Araştırmaları Enstitüsü’nün görüşlerine yer verdiği emekli Rus General Gurulev, İsrail bombardımanlarının sonuç vermeyeceğini, Hamas’ın güçlü savunması karşısında etkisiz kalacağı görüşünü ileri sürdü.

“HAMAS YÜZDE 100 HAZIR”

Gurulev’in işgal ordusunun Gazze sınırında hazırlandığı karadan saldırıya ilişkin yorumu:

“İsrail bombardımanlarının askeri açıdan hiçbir etkisi yok. Filistin’de silahlı insanlar barınaklarda, siviller ise konutlarda ölüyor. Bunu Suriye’de yaşadık, mesela Şam’da yeraltı tünellerinde oturuyorlar ve ancak gerektiğinde çıkıyorlar.

Hamas yüzde 100 hazırlandı, sebepsiz değil, silah ve yiyecek rezervleri var. İsrail saldırıyor, binaları yıkıyor, Hamas hemen dikkatli bir şekilde mayın çıkarabilir, burası iyi bir müstahkem alan olacak

“KENTSEL ALANDA TANKLAR ETKİSİZDİR”

İsrailliler tankların, piyade savaş araçlarının üzerinde sütunlar halinde gösteriliyor, ne bekliyorlar? Drone’ların üzerlerinden uçmasını mı bekliyorsunuz? Bunu özel bir askeri operasyon sırasında yaşadık. Kentsel alanlardaki tanklar pratikte etkisizdir. Buradaki en önemli şey saldırı birliklerinin eylemidir. Bu nedir? Artemovsk’u (Bakhmut) nasıl aldıklarını hatırlayın. Hangi kayıpların olduğunu hatırlayın. İsraillileri de benzer bir şey bekliyor; başka türlü burada işler yürümez.

Daha geniş açıdan bakarsak Amerikalılar Orta Doğu’yu savaşa sürüklemeye çalışıyor; görünüşe göre İsrail’in yanında törensel bir tavır sergilememeye karar verdiler; bu durumda İsrail’e verilecek zarar kabul edilemez olacaktır.

Cengiz Şahin

YORUM EKLE