İstanbul'u korkutan deprem uyarısı! Almanlar'dan flaş açıklama

Büyük İstanbul depremiyle ilgili uyarılar uzmanlar tarafından son dakika olarak gelmeye devam ediyor. Yaptığı tahminler doğru çıkan deprem kahini Frank Hoogerbeets’in uyarılarının ardından yeni bir uyarı da Alman bilim insanları tarafından geldi. Marmara Denizi’nde önemli teknotik gerginlikler nedeniyle büyük bir deprem beklenirken, Alman bilim insanları son yaptığı araştırmalarda korkutan uyarılar da bulundu. İşte 1999 yılından bu yana Türkiye’nin gördüğü en büyük deprem olarak adlandırılan Marmara depremi ile ilgili Alman bilim insanlarının uyarıları..

İstanbul'u korkutan deprem uyarısı! Almanlar'dan flaş açıklama

Dünyaca ünlü deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets'in deprem uyarılarının ardından bir son dakika uyarısı da Alman bilim insanlarından geldi. Yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte adını sık sık duyduğumuz Hoogerbeets geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak deprem beklediği bölgeleri açıklamıştı. Hoogerbeets'in açıklamalarındaki Marmara depremi detayı ise birçok kişiyi korkutmuştu. Son olarak konuyla ilgili Alman bilim insanlarından da uyarı geldi. Alman bilim insanları Marmara Denizi üzerinde yaptıkları araştırmalarda önemli teknotik gerginlik nedeniyle büyük bir depremin olabileceği yönünde yorumlarda bulunurken, olası Marmara Depremi ile ilgili uyarılarda da bulundular. İşte Hoogerbeets ve Alman bilim insanlarının yorumları…

Marmara'da beklenen büyük deprem için uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimzi günlerde ünlü deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets Marmara bölgesi için korkutan deprem uyarılarında bulunmuştu. Son olarak bir uyarı da Alman bilim insanlarından geldi. Biz de Sabah.com.tr olarak konuyla ilgili tüm detayları sizler için derledik. İşte Alman bilim insanları deprem tahmincisi Hoogerbeets'in deprem için yaptığı uyarıları...

DEPREMİN ŞİDDETİ 7.1 - 7.4 OLARAK TAHMİN EDİLİYOR

Alman bilim insanları Marmara Denizi'nde önemli tektonik gerginlikler nedeniyle büyük bir deprem meydana gelebileceğine dikkat çekti. Olası depremin büyüklüğü 7.1-7.4 olarak tahmin ediliyor.

Kiel'de bulunan GEOMAR Helmholtz Okyanus Araştırma Merkezi'nden jeofizikçi Dietrich Lange, Marmara Denizi'nde büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulundu.

Nature Communications dergisine konuyla ilgili bir makale yazan Lange, Marmara Denizi'nde büyük tektonik gerginlik olduğunu belirterek, "Bu, 7.1-7.4 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesi için yeterli" dedi.

Marmara Denizi'nin altında Avrasya ve Anadolu tektonik plakalarını ayıran Kuzey Anadolu fay hattı bulunuyor.

Alman bilim insanları iki buçuk yıl boyunca GEOMAR'ın geliştirdiği ölçüm sistemi GeoSEA ile Marmara Denizi'nin 800 metre altında ölçümler yaptı.

TSUNAMİ BEKLENTİSİ YOK

GeoSEA Proje yöneticisi Heidrun Kopp, "Bu gerginlik bir deprem sırasında çözülürse fay hattı dört metreden fazla hareket eder" dedi.

Kopp, olası bir depremin büyük bir yıkıma neden olacak Tsunami dalgasına yol açacağını ise düşünmediğini ifade etti.

Net Gündem

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin
Hüseyin - 5 yıl Önce

Olacakla öleceğe çare yok

SIRADAKİ HABER